Naar de hoofdinhoud

Data - Patiënten samenvoegen

Geschreven door Bram

Patiënten samenvoegen

Scherminhoud: Het uitgeklapte Hoofdmenu (titel "Hoofdmenu 3.8.28.0 5 acc"), geopend via de hamburger-knop in de werkbalk. Het toont menutegels met iconen: "Data" (blauw omkaderd/geselecteerd), "Rapporten", "Scan" (grijs/uitgeschakeld), "Diversen", "Instellingen", "Smartphon...", "Financieel" en "Email+SMS...". Onderaan een zoomregelaar met "+", "100%" en "-".

Scherminhoud: Uitklapmenu "Data" met de menu-items onder elkaar: "Rusthuizen", "Nomenclatuur", "Mutualiteiten", "Verzekeringen", "Dokters", "Patiënten samenvoegen" (blauw omkaderd) en "Patiëntexport".

In het geval dat er een fout is gemaakt en dezelfde patiënt twee keer in de database was toegevoegd, bestaat er de mogelijkheid om de twee patiënten samen te voegen tot één.
Opgelet!:Controleer alvorens of er geen verkeerde of duplicate voorschriften / behandelingen aanwezig zijn bij de geselecteerde patiënten, om nadien eventuele problemen met tellers te voorkomen.

Scherminhoud: Venster "Patiënten samenvoegen" (KineQuick Connect). Bevat genummerde aanduidingen: (1) een zoekveld "Maak uw selecties" bovenaan met daarin de ingetypte beginletter; (2) een tabel met patiënten met kolommen ID, Familienaam, Voornaam, Rijksregisternr., Adres, E-Mail, Telefoon, waarbij elke rij een checkbox heeft - twee rijen zijn aangevinkt om samen te voegen; (3) een samenvattingsvak onderaan met "Patiënt 1:" en "Patiënt 2:" en de uitleg "Hierbij wordt patiënt 1 behouden en patiënt 2 zijn gegevens overgedragen naar patiënt 1, waarna patiënt 2 wordt verwijderd uit uw patiëntenlijst."; (4) de knop "Samenvoegen" rechtsonder (met de knop "Sluiten" ernaast).

Typ de eerste letters van de naam van de patiënt in het zoekveld

Kies de patiënten die u wilt samenvoegen door de vakjes bij hun naam aan te vinken.

Belangrijke stap:Controleer uw selectie. Nadat u de twee patiënten heeft samengevoegd, kunt u deze samenvoeging niet ongedaan maken.

Klik op Samenvoegen.

Scherminhoud: Waarschuwingsdialoog "Patiënten samenvoegen" met waarschuwingsicoon. Tekst: "Waarschuwing! U staat op het punt om twee patiënten samen te voegen. Controleer alvorens of er geen verkeerde of duplicate voorschriften / behandelingen aanwezig zijn bij de geselecteerde patiënten, om nadien eventuele problemen met tellers te voorkomen. Bent u zeker dat u wilt doorgaan?". Knoppen: "Bevestigen" en "Annuleren".

Was dit een antwoord op uw vraag?